U Valpovu se uz crkvu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije nalazi župni samostan.

Gradnja samostana je početa 1738. i ima površinu 360 m2.

U njemu se nalaze prostorije župnog ureda.

......

Župnik Rimokatoličke župe Valpovo je Zvonko Mrak.

 

Zvonko Mrak, župnik

 

Župni vikar Rimokatoličke župe Valpovo je Josip Erjavac

 

 vlč. JOSIP ERJAVAC, župni vikar u Valpovu

Josip Erjavac rođen je 3. travnja 1991. godine u Slavonskom Brodu, od oca Mirka i majke Reze r. Križanović. Nakon završene osnovne škole u Sibinju pohađa Srednju školu Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu. Završivši srednju školu, upisuje se na Katolički bogoslovni fakultet u Sarajevu kao kandidat Đakovačko–osječke nadbiskupije. Za đakona je zaređen 16. listopada 2016. godine, a đakonski praktikum imao je u Župi Uzvišenja Sv. Križa u Osijeku. Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Poslanice Filipljanima: Sve mogu u Onome koji me jača (Fil 4,13). Mladu misu slavio je 16. srpnja 2017. u Župi sv. Filipa i Jakova apostola, Odvorci, odnosno u filijalnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brčinu.

Župni vikar u župi Preslavnog Imena Marijina u Osijeku 3 od kolovoza 2017. do 21. kolovoza 2018. Istim danom 21. kolovoza 2018. imenovan župnim vikarom u župi Bezgrešnog začeća BDM u Valpovu.


RIMOKATOLIČKA ŽUPA VALPOVO

HR - 31550 Valpovo, Trg Kralja Tomislava 12

Radno vrijeme župnoga ureda od ponedjeljka do petka  od 9 - 11 i od 17 - 18 
Za bolesnike i prijavu sprovoda zovite u svako vrijeme 651 – 513

 

 

 

Raspored Sv. Misa:

Mise su radnim danom u 18.30 a subotom u 8 sati, a mise nedejljom u župnoj Crkvi su u 8,00 župna; 9,30 dječja i večernja u 18.30

 

 

 

 

   tel/fax: ++ 385 (0)31 651-513

 

 

 

 

 

   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 


 

 

PREDLAŽEMO POVEZNICE (LINKOVI) NA SLIJEDEĆE STRANICE:

Glas koncila

Katolici

Ured za pastoral braka i obitelji pri HBK

Đakovačko-Osječka biskupija

http://www.vatican.va/

 


 

Na većini stranica nalazi se ova sličica.  


Ako mišem stanete na sličicu pojavi se tekst vezan za udrugu ili aktivnost.
Kada kliknete  otvara Vam se mogućnost pregledavanja fotografija.

 

 


 

Na stranicama www.zupa-valpovo.com korištene su fotografije čiji su autori: Ladislav Pađen, Damir Stanić, Goran Dojkić, Miroslav Arambašić, Dragan Francuz, Ana Francuz, Josip Weissenberger, Zaim Saljiji, Veljko Čvagić, Foto "Anita" Valpovo i stare fotografije mještana Grada Valpova i prigradskih naselja. Arhiv: Župa Valpovo, Fotoklub Valpovo, ZTK Valpovo-Belišće,  Foto arhiv udruga na stranicama. Stranicu www.zupa-valpovo.com obnovljena je 2013. godine. Stranicu su napravili davor&dragan u Zajednici tehničke kulture Valpovo-Belišće.
Svako javno korištenje fotografskih i ostalih materijala, dijelova ili u cijelosti, nije dozvoljeno bez odobrenja autora.

 

Zakon o autorskim pravima